VISIT KORČULA ISLAND

RESTORANI

Zahvaljujući kvalitetnim, sezonskim lokalnim namirnicama, obilju polodova mora, vrhunskim vinima otok Korčula privlači i ljubitelje gastronomije. Nezaobilazna su jela sa žrnovskim makarunima, korčulanska pašticada s domaćim njokama, rižot s plodovima mora, brodet i druga domaća riblja i mesna jela. 

Najukusniji zalogaji začinjeni su korčulanskim maslinovim uljem čiju vrhunsku kvalitetu potvrđuje prestižna zaštićena oznaka izvornosti i zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije od 2016. godine. Kušaonice maslinovog ulja zasigurno su pravi izbor za poklonike zdravog načina života.  

Sea food by Damir Pačić

Plodna polja, blagost klime i obilje morskih plodova kreirali su maštovita jela od namirnica nadohvat ruke. U zalazak sunca opustite se uz čašu vrhunskog vina autohtone sorte pošip ili grk rukatac koje se idealno sljubljuju s tradicionalnim mesnim ili morskim jelima.

Kušajte prošek, desertno vino koje se tradicionalno proizvodi u Dalmaciji i na otocima od presušena grožđa autohtonih sorti kao i mirisne rakije od trava, rogača i ruže.

Ne propustite kušati tradicionalne korčulanske slastice koje će osvojiti vaša srca; klašune, cukarine, rozatu, bruštulane mindele, arancine, sirnice, lumblije i lojenice.

Popis proizvoda i njihovih proizvođača možete pronaći ovdje.

Popis restorana nalazi se ovdje.

Photo by Dea Botica
Photo by Dea Botica