VISIT KORČULA ISLAND

RESTORANI

Zahvaljujući kvalitetnim, sezonskim lokalnim sastojcima, obilju plodova mora i autohtonih bijelih vina, otok Korčula nezaobilazna je destinacija za ljubitelje vrhunske gastronomije.

 

Preporučamo lokalne specijalitete kao što su žrnovski makaruni (domaća tjestenina), tradicionalna korčulanska pašticada s domaćim njokima, rižoto s plodovima mora i tradicionalni brodet, da nabrojimo samo neke. Ukusne delicije začinjene su korčulanskim maslinovim uljem čija je vrhunska kvaliteta potvrđena zaštićenom oznakom izvornosti na razini EU-a od 2016. Kušaonice maslinovog ulja obavezno su posjetiti svi ljubitelji zdravog života.

Sea food by Damir Pačić

Plodna polja, blagost klime i obilje morskih plodova kreirali su maštovita jela od namirnica nadohvat ruke. U zalazak sunca opustite se uz čašu vrhunskog vina autohtone sorte pošip ili grk rukatac koje se idealno sljubljuju s tradicionalnim mesnim ili morskim jelima.

Kušajte prošek, desertno vino koje se tradicionalno proizvodi u Dalmaciji i na otocima od presušena grožđa autohtonih sorti kao i mirisne rakije od trava, rogača i ruže.

Ne propustite kušati tradicionalne korčulanske slastice koje će osvojiti vaša srca; klašune, cukarine, rozatu, bruštulane mindele, arancine, sirnice, lumblije i lojenice.

Popis restorana nalazi se ovdje.

Photo by Dea Botica
Photo by Dea Botica
hr