VISIT KORČULA ISLAND

BICIKLIZAM

Više od 400 kilometara biciklističkih ruta, od onih laganih do najzahtjevnijih, provest će vas kroz stoljetne maslinike, polja vinove loze, nepregledne suhozide, borove šume, predivne staze uz more i arheološka nalazišta. Stoga će zadovoljiti i najstrastvenije bicikliste i avanturiste koji vole otkrivati prirodu na dva kotača.

Za nezaboravni doživljaj otkrivanja otoka biciklom, lokalne turističke agencije pružaju usluge najma bicikla i opreme, servisa, prijevoza bicikla i ciklo tura s vodičem. Sa 2700 sunčanih sati godišnje i obilježjima mediteranske klime, otok Korčula je idealan za uživanje u aktivnosti na otvorenom 365 dana u godini. Istražite otok biciklom, popenjite se na vrhove, uživajte u predivim panorama, doživite najljepše zalaske sunca ili se baviti nekom drugom sportskom aktivnošću.

 Ne propustite posjet
brojnim seoskim domaćinstvima koja nude bogatu ponudu tradicionalnih jela od izvornih namirnica, kušaonice vina, maslinovog ulja i otočnih proizvoda. Ukoliko si želite napuniti baterije pred dolazak jeseni i doživjeti najljepšu otočnu avanturu, zaputite se prema otoku Korčuli i sredinom rujna sudjelujte na Vela Luka Outdoors festivalu  i srednje dugom triatlonu „Izazov Marka Pola“.
Alternativna ruta međunarodne biciklističke rute Euro Velo8 prolazi duž cijelog otoka Korčule.
Pogledajte više na stranici A8 Split – Potomje | EuroVelo 8 ili na stranicama turističkih zajednica.

Korčula | Vela Luka | Blato | Lumbarda | Smokvica

Bike friendly smještaji

Turističke agencije s bike friendly oznakom

Bike stop stalci

Korčula bike routes by Damir Pačić
Korčula bike routes by Dea Botica
Korčula bike routes (foto: Damir Pačić)